102 nieuwe studentenkamers in gebouw achter AWW-toren

In het centrum van Antwerpen wordt het gebouw achter de AWW-toren omgetoverd tot  een complex van moderne studentenkamers. Het renovatieproject ‘I LOVE STUDENTLIFE WAW’ bestaat uit 102 comfortabele kamers ingericht op maat van de student. Projectontwikkelaar  LIFE renoveert het gebouw, vastgoedspecialist Quares staat in voor de verkoop.

In de Mertens en Torfsstraat in het hartje van Antwerpen wordt het het gebouw achter de voormalige AWW-toren omgetoverd tot een modern studentencomplex. De kamers komen in de vroegere werkplaatsen aan de achterzijde van de AWW-toren. De toren aan de Mechelsesteenweg zelf blijft voorbehouden voor kantoren. Het renovatieprojectproject bestaat uit 102 studentenkamers van ca. 25 m? verspreid over vier verdiepingen. Elke kamer heeft een eigen badkamer (volledig sanitair incl douche, toilet en lavabo) en per verdieping is er een fraaie en functionele gemeenschappelijke leefkeuken voorzien. Het gebouw geeft uit op de binnentuin van de vroegere AWW-werkplaatsen. Elke student heeft een eigen ondergrondse fietsberging. Er zijn ook enkele autostaanplaatsen te koop.

Ideale vastgoedinvestering

Vastgoedspecialist Quares neemt de verkoop van de studentenkamers voor zijn rekening. "De verkoopprijzen van de kamers starten vanaf 96.000 EUR", zegt Anneleen Desmyter van Quares. "We mikken op ouders van studerende kinderen, maar ook op beleggers. Een studentenkamer is immers een ideale investering. Indien uw kinderen binnenkort op kot gaan, hoeft u  niet nodeloos te huren maar investeert u in hun toekomst door hen in een kwalitatieve plek te laten studeren. En bovendien investeert u ook in hun vermogensopbouw. Indien uw kinderen (nog) niet aan studeren toe zijn, kunt u de kamer alvast verhuren. Er is immers een groot tekort aan kwalitatieve studentenkamers”. Daarnaast biedt LIFE  een verhuurgarantie van 3 tot 5 jaar, wat een aanvangsrendement garandeert van 4,5% .

Verhuur van studentenkamers

Quares kan helpen bij de verhuur van de studentenkamers. “Wij beschikken over een professionele verhuurdienst die zorgt voor de opvolging en de registratie van de huurcontracten”, verzekert Anneleen Desmyter van Quares. Kopers weten zich verzekerd van een gewaarborgd huurinkomen voor drie jaar. Afhankelijk van het type kamer bedraagt die huurprijs gemiddeld 450 EUR. “Daarnaast wordt er voor het gebouw een syndicus aangesteld die zorg draagt voor het beheer van het gebouw.

De werken zijn reeds gestart. De oplevering van ‘I LOVE STUDENTLIFE  WAW’ is voorzien voor eind augustus 2012, m.a.w. voor de aanvang van het nieuw academiejaar 2012 – 2013.

INNOVATION IN REAL ESTATE
Copyright © 2014 Quares | SitemapDisclaimer