7 goede redenen om te investeren in binnenstedelijk winkelvastgoed

7 goede redenen om te investeren in binnenstedelijk winkelvastgoedEr gaan steeds meer winkelcentra open vlak buiten de steden. Ze bieden alles aan onder één dak, maar vergeten we de charmes van de binnenstedelijke winkels niet? Vergeet even de grote winkelcentra en denk eens aan de vele voordelen die een binnenstad te bieden heeft… 7 goede redenen om te investeren in binnenstedelijk winkelvastgoed.

Alles is dichtbij

Als we het eerste voordeel van binnenstedelijk winkelvastgoed bekijken, ontdekken we dat alles dichtbij is. Zowel studenten als jonge gezinnen trekken naar de stad. Voor deze mensen is niets zo handig als winkels dicht bij huis. Samen vormen ze een groot deel van het doelpubliek van heel wat winkels. Door je winkel binnenstedelijk te vestigen, sta je dicht bij deze doelgroep.

Aanlokkelijk voor potentiële klanten

Doordat je winkel in de eerste plaats dichtbij is voor je doelgroep, is de drempel om winkels te bezoeken veel lager dan wanneer je nog een lange verplaatsing moet doen. Daarnaast heeft een stad meer te bieden dan enkel winkels en is er veel meer te beleven inzake cultuur, gezellige terrasjes,… .

Cultureel gehalte

Een stad heeft zoals hierboven reeds vermeld meer te bieden dan winkels. Het cultureel gehalte lokt ook heel wat mensen naar de stad. Dit wil zeggen dat deze mensen, naast het opsnuiven van cultuur, waarschijnlijk ook interesse tonen in de winkels. Een uitstap naar de stad kan je voor vele redenen doen.

Daguitstap

Gezinnen zijn regelmatig op zoek naar de ideale daguitstap voor het gezin. Een stad vormt hierbij een ideale match omdat er zoveel te beleven is.

Een hapje en een drankje

Consumenten die naar de stad trekken voor een daguitstap, om te winkelen of cultuur op te snuiven, krijgen na een tijdje ook trek in een hapje of een drankje. Doordat alles dichtbij is, doen deze mensen een terrasje en zetten ze nadien hun missie (winkelen, cultuur opsnuiven,…) verder.

Sfeer van de straat

Je winkel staat niet alleen. Tussen massa’s winkels in een gezellige winkelstraat vinden consumenten een groot aanbod producten. Met een sterk winkelconcept steekt jouw winkel er vast bovenuit. De grootste stap is gezet, de klanten zullen snel vanzelf toestromen.

Buiten

Bovendien ben je in een winkelstraat buiten. Iedereen vindt het heerlijk om op een zomerse dag door de binnenstedelijke winkelstraten te lopen en de sfeer op te snuiven. Daarnaast is het ook in de andere seizoenen super gezellig in de binnenstad. Denk maar aan de Sint die langskomt, de kerstverlichting tegen het einde van het jaar, hartjes met Valentijn en noem maar op.

Conclusie binnenstedelijk vastgoed

Investeren in binnenstedelijk winkelvastgoed blijkt uit deze 7 voordelen zeker een goede optie! Bovendien zitten de binnenstedelijke locaties in de lift. De vraag naar city shopping en high street-retailvastgoed blijft hoog. Het is dus interessant zowel voor investeerders als huurders om te kiezen voor binnenstedelijk winkelvastgoed!

INNOVATION IN REAL ESTATE
Copyright © 2014 Quares | SitemapDisclaimer