Anneleen Desmyter beleving als ondernemer

“Experience staat centraal in onze visie en ondernemerschap”

 

“Durven investeren voor de lange termijn“

Te veel mensen denken alleen op korte termijn. Terwijl durven investeren voor de lange termijn zoveel betere resultaten kan opleveren. Dat geldt ook voor de mensen die ondernemerschap zouden moeten promoten. We moeten niet te veel focussen op man zijn, of vrouw, jong of oud. We moeten vooral jonge mensen aanzetten om de koe bij de hoorns te vatten en te durven ondernemen. Het is de enige manier om onze economie en onze maatschappij te redden.  

MIJN RESULTATEN

  • Bedrijf opgericht dat actief is in dienstverlening aan de vastgoedsector en zich op een unieke manier positioneert op de Belgische markt.
  • In zes jaar naar 55 medewerkers die stuk voor stuk hun ondernemingsinstinct kunnen botvieren.
  • Initiatieven genomen die van het bedrijf of diverse vlakken een pionier maken: pionier in oprichting van niet-beursgenoteerde vastgoedfondsen, pionier in het “wegnemen van de zorgen rond vastgoed” voor verschillende doelgroepen, pionier in innovatieve diensten rond vastgoed.
  • Bedenker van een conceptstore rond vastgoed die een etalage moet zijn voor de ontwerpen van jonge designers en ontwerpers.

MIJN OVERTUIGING

Ik ben ervan overtuigd dat mensen tot de beste resultaten komen als ze verantwoordelijkheid krijgen. Ik ben een groot voorstander van ondernemerschap op alle vlakken. Ook mensen die als loontrekkende in een bedrijf werken, moeten de vrijheid krijgen om te ondernemen. Dat zal hen automatisch aanmoedigen om ook de stap naar het ondernemerschap te zetten. Ik ben er ook van overtuigd dat ondernemen betekent dat je nooit mag stil zitten en dat elke situatie, hoe moeilijk ze op het eerste gezicht ook lijkt, nieuwe kansen biedt. 

MIJN KERNOPDRACHT

Mijn kernopdracht bestond erin om te bewijzen dat er op de vastgoedmarkt plaats was voor een andere, transparantere aanpak die voor diverse klanten, gaande van particulieren tot projectontwikkelaars en beleggers, de zorgen rond vastgoed – waar iedereen in zijn leven mee te maken krijgt – weg te nemen. Tegelijk vind ik het mijn kernopdracht om te blijven anticiperen op de komende ontwikkelingen. Dat doen we nu onder meer met onze conceptstores  maar ook met een nieuw vastgoedfonds dat investeert in studentenbehuizing. In het verlengde van mijn kernopdracht om voor vernieuwing te zorgen op de vastgoedmarkt zie ik het ook als mijn opdracht om zoveel mogelijk jonge mensen ertoe aan te zetten om te ondernemen. De kansen die wij in onze conceptstores aan designers en ontwerpers willen bieden zijn daar voor een stuk de vertaling van. 

ONZE DIENSTEN

Quares biedt op vier domeinen dienstverlening aan in vastgoed.

MIJN BETROKKENHEID

Ik heb een grote drive om me te onderscheiden van anderen en daar niet alleen zakelijk voordeel uit te halen, maar ook om een bijdrage te leveren aan het welzijn dat iedereen in zin professionele loopbaan zoekt. Niet alleen door mensen telkens ik kan het advies te geven om vooral meer verantwoordelijkheid te vragen, maar vooral ook door op alle vlakken het ondernemerschap te promoten. 

MIJN VERHALEN

Ik vertel het verhaal van Quares, en dus impliciet dat van de onbeperkte mogelijkheden voor wie ondernemend en creatief is en hard wil werken op zoveel mogelijk fora. Eén van die fora is nu de Womed Award, die de beste vrouwelijke ondernemer van 2012 bekroont.  

INNOVATION IN REAL ESTATE
Copyright © 2014 Quares | SitemapDisclaimer