Beleggen in een opbrengsteigendom: voordelen en aandachtspunten

Beleggen in een opbrengsteigendom: voordelen en aandachtspuntenOp een spaarboekje levert je geld amper iets op. Je kapitaal inzetten op de beurs brengt dan weer allerlei risico’s met zich mee. Zijn er dan geen veilige beleggingen meer? Gelukkig wel. Investeren in vastgoed bijvoorbeeld. Als je over voldoende middelen beschikt, loont het zeker om te beleggen in een opbrengsteigendom. Ontdek hier alle voordelen en enkele belangrijke aandachtspunten!

Beleggen in een opbrengsteigendom: wat houdt het in?

De naam zegt het zelf: een opbrengsteigendom is in de eerste plaats bedoeld om op te brengen. Je investeert in onroerend goed, doet de nodige renovatiewerken en maakt het pand helemaal klaar voor verhuur. Meestal gaat het om een gebouw met meerdere appartementen, maar een opbrengsteigendom kan evengoed een alleenstaande gezinswoning zijn.

Beleggen in een opbrengsteigendom: rendement gegarandeerd

Vastgoed is in België een schaars goed. Tegelijk zit het verlangen naar een eigen woonst ingebakken in onze mentaliteit, en dat zal niet gauw veranderen. De economische crisis heeft dan ook amper een impact op de vastgoedprijzen. Zeker in vergelijking met andere Europese landen houdt de Belgische woningmarkt bijzonder goed stand.

Het hoeft geen betoog dat aantrekkelijk vastgoed kopen en vervolgens verhuren op termijn altijd een mooi rendement oplevert. Niet alleen betaalt je investering zich dankzij de huurinkomsten vanzelf terug, er is ook nog de meerwaarde op verkoop!

Beleggen in een opbrengsteigendom: hierop moet je letten

Het verschil tussen winst en verlies op een opbrengsteigendom hangt grotendeels af van hoe je het aanpakt. Hier alvast enkele aandachtspunten:

- Zorg er altijd voor dat je het opbrengsteigendom tegen een correcte prijs koopt. Houd daarbij ook de registratierechten, notariskosten en aktekosten in het achterhoofd. Betaal je een stuk meer dan de marktprijs, dan wordt het moeilijk om nog rendement te halen.

- Een te renoveren woning heeft een lagere aankoopprijs maar brengt vaak hoge kosten met zich mee. Maak op voorhand een realistische inschatting.

- De huurinkomsten zijn uiteraard geen pure winst. Houd rekening met de inkomstenbelasting, onroerende voorheffing, verzekeringen, onderhoudskosten, …

- Verkoop het opbrengsteigendom niet te vroeg maar ook niet te laat. Meestal wordt gekozen voor een termijn van ongeveer 20 jaar.

 

INNOVATION IN REAL ESTATE
Copyright © 2014 Quares | SitemapDisclaimer