Belgische hypotheeklening was nog nooit zo goedkoop

Mensen die in België vastgoed willen kopen, moeten nu hun slag slaan. De Belgische langetermijnrente heeft namelijk een nieuw laagterecord gevestigd. Woensdag klokte de rente af op 2,388 procent en schommelt nu rond 2,4 procent. Een lage langetermijnrente is vooral interessant voor wie vastgoed wil kopen. De Belgische staat wordt al enkele maanden gezien als een veilige haven. Beleggers zijn immers bereid hun geld aan ons land toe te vertrouwen aan een laag rendement.

Investeerders met meer lef kijken richting Spanje en Italië. Daar krijgen beleggers een premie van 5 of 6 procent op hun kapitaal. Toch lijken steeds meer mensen dat risico uit de weg te gaan, door te investeren in landen als België en Duitsland.

De lage Belgische langetermijnrente is niet alleen goed nieuws voor de kredietwaardigheid van de Belgische schatkist, het kan ook voordelig zijn voor wie een hypotheeklening wil afsluiten (of herzien) met een vaste rentevoet. Die laatste wordt immers sterk beïnvloed door de langetermijnrente. Kortom: geld lenen voor een huis was nooit goedkoper. Sparen dreigt dan weer weinig tot niets op te brengen.

Bron: bouwenwonen.net

INNOVATION IN REAL ESTATE
Copyright © 2014 Quares | SitemapDisclaimer