Century Center en het Kipling verhaal

Century Center en het Kipling verhaalWie Kipling zegt, denkt meteen aan aapjes, kleurrijke rugzakken, boekentassen en gekreukte nylonstof. Maar wist je ook dat het merk van Antwerpse origine is? En wist je dat Kipling een volledig nieuw winkelconcept start in België?

Het verhaal achter Kipling

In 1987 werd het namelijk in Antwerpen geboren en sinds Kipling in 2004 door de Amerikaanse outdoor modegroep VF werd overgenomen, kent het ook internationaal een groot succes. Vandaag kan je Kipling producten kopen in 67 landen en in de Verenigde Staten, Zuid-Korea en Brazilië groeit het merk opvallend snel. De Belgische consument is echter al veel langer vertrouwd met Kipling, waardoor het merk aan vernieuwing toe is.

The House of Kipling

Die vernieuwing is een vernieuwd winkelconcept, ‘the House of Kipling’, dat de sfeer en beleving van Kipling ten volle uitademt. In tegenstelling tot online shops, zullen drie fysieke flagshipstores in kernsteden als Brugge, Antwerpen en Brussel een andere beleving voor de klant creëren. Zo kan je er limited editions ontdekken, krijg je advies van ervaren medewerkers en spreekt de inrichting tot de verbeelding. De inrichting van de winkel zorgt er namelijk voor dat de klant zich helemaal ondergedompeld voelt in het merk.

Winkelen in de stad

Maar het merk Kipling vindt het daarnaast nog steeds heel belangrijk om met heel veel verschillende handelaars samen te werken. In België hebben alle kleine steden eigen winkelkernen en eigen winkeliers. Ze verrijken het winkellandschap: men vergeet vaak hoe fijn het is dat er hier nog zoveel verschillende merken zijn en dat er zo’n heterogeen landschap is. Kipling vindt het belangrijk om op al die plaatsen aanwezig te zijn en blijft investeren in zelfstandigen. Tegelijkertijd is het merk bezig met de opstart van een nieuw concept van grootstedelijke belevingswinkels en zet Kipling in op online verkoop. Een inspirerende mix!

INNOVATION IN REAL ESTATE
Copyright © 2014 Quares | SitemapDisclaimer