De contouren van een facilitaire organisatie: vijf basisprincipes

Facilitaire organisatieDe facilitaire organisatie maakt vandaag integraal deel uit van een moderne onderneming. Ze zorgt voor een optimale ondersteuning van je kernactiviteiten, waardoor de efficiëntie toeneemt en er verschillende kostenbesparingen mogelijk zijn. Hoe meer je facilitaire organisatie op punt staat, hoe hoger de tevredenheid van je werknemers en hoe hoger hun productiviteit. Lees hier alles over de kenmerken en troeven van facilitair beheer!

1. Wat is een facilitaire organisatie?

Facility management, in het Nederlands vertaald als facilitair management, focust op het besturen en beheersen van alle activiteiten die het primaire proces van een organisatie ondersteunen. Dit zowel op het strategische niveau van een onderneming als op het praktische niveau (individuele werknemers). Beheer van afvalstromen, schoonmaak en onderhoud, luchtkwaliteit, fleet management, … het zijn één voor één verantwoordelijkheden van de facilitaire organisatie.

De wortels van facility management liggen in de Verenigde Staten. Het principe ontstond er zo’n 30 jaar geleden met het oog op de integratie van people, place & process in een veranderende management- en kantooromgeving. In de jaren 80 waaide het vanuit de VS over naar Groot-Brittannië, vanwaar het verder verspreid werd over gans Europa.

2. Wat zijn de belangrijkste voordelen?

Een professionele facilitaire organisatie laat de algemene werking van een organisatie een stuk vlotter verlopen. Alle ondersteunde taken worden in goede banen geleid, waardoor iedereen zich beter kan concentreren op zijn kerntaak. Vergelijk het met een persoonlijke butler in een hotel die meteen inpikt op al je vragen, wensen of klachten, zodat je ongestoord kunt genieten van je verblijf.

Doordat één organisatie verantwoordelijk is voor alle ondersteunende activiteiten, wordt het bovendien veel gemakkelijker om het overzicht te bewaren. Op die manier identificeer je sneller efficiëntieverbeteringen en mogelijke kostenbesparingen.

3. Wat zijn de belangrijkste evoluties binnen facilitair management?

De belangrijkste evolutie die de facilitaire organisatie momenteel doormaakt, is dat ze van een ondersteunende stafdienst, waartoe ook HRM en IT behoren, meer en meer uitgroeit tot een eigen divisie. Facility management is vandaag een autonome entiteit die meegenomen wordt in de langetermijnkeuzes binnen een organisatie (bv. uitzetten van duurzame investeringen) om de fundamenten van je onderneming sterker te maken. Omdat hiervoor specifieke vakkennis nodig is, wordt meer en meer de expertise van externe specialisten in de hand genomen.

4. Waarom het facilitair beheer uitbesteden?

Door de facilitaire organisatie uit te besteden, haal je ervaring, expertise en vakkennis in huis zonder daar zelf zwaar in te moeten investeren. Ondernemingen die het facilitair management uitbesteden, kunnen hun dienstverlening heel gericht optimaliseren en zo de kosten gedegen terug dringen.

5. Welk type onderneming/sector heeft baat bij een facilitaire organisatie?

Elke organisatie in gelijk welke sector haalt voordeel uit een goed georganiseerde en gestructureerde facilitaire organisatie. Hoe beter de facilitaire organisatie gestroomlijnd is, hoe beter de ondersteuning van het kernproces en de werking ervan. Deze verbeteringen stralen af op de werknemers én op de klanten. Er ontstaat een win-winsituatie met positieve effecten op de korte en de lange termijn.

 

INNOVATION IN REAL ESTATE
Copyright © 2014 Quares | SitemapDisclaimer