E-commerce bij grote retailers

E-commerce bij grote retailersZowel grote als kleine retailers zien e-commerce als een bedreiging. Toch is er niets waar ze schrik van moeten hebben: e-commerce zal nooit de fysieke winkelpunten vervangen. De omzetcijfers van e-commerce groeien dan wel 25% per jaar, maar de effectieve online adoptie van Belgen is nog veraf. Retailers moeten e-commerce meer beginnen omhelzen, dan e-commerce te zien als de grote boze wolf die klanten op eet.

E-commerce: een extra winkelkanaal

Het zal allicht nog zo’n 10 jaar duren voor e-commerce een extra kanaal wordt om omzet te genereren. Het zal echter nooit de traditionele winkels vervangen, wel kan het evolueren naar een verkoopkanaal dat naast de fysieke winkels bestaat. Retailers moeten dan ook e-commerce als een extra verkoopkanaal zien. Een manier om extra omzet te genereren…

Competitie aangaan met e-commerce

Dat wil in de eerste plaats zegen dat fysieke winkels de competitie moet aangaan met online winkels. Dat kunnen ze doen door online actie te ondernemen en zo marktaandeel claimen op de online markt. Als je als grote retailer of kleine detailhandel offline wil winnen, moet je online actie voeren! Winkelhouders die langs de zijlijn toekijken, zullen verliezen. Ongeveer 50% van de aankopen wordt namelijk reeds beïnvloed door online gedrag.

Online winkelen in fysieke winkels

Online winkelen is, zoals we allemaal weten, aan een opmars bezig. Toch wil dit niet zeggen dat alle fysieke winkels zullen verdwijnen, integendeel. De consument vraagt om fysieke winkels… Ze nemen de nieuwe manier van winkelen ook mee naar de winkelvloer. Dat doen ze via smartphones, phablets, tablets,… Deze online (mobiele) toestellen vormen een belangrijke en verbindende factor tussen het online en offline winkelgebeuren. 

INNOVATION IN REAL ESTATE
Copyright © 2014 Quares | SitemapDisclaimer