Een goed kantoorbeheer zorgt voor een aangename werksfeer

Een goed kantoorbeheer zorgt voor een aangename werksfeerEen goede werksfeer wordt voor een groot deel bepaald door een aangename werkomgeving. Werknemers zullen immers liever werken op een plaats waar het aangenaam vertoeven is en dat zal ongetwijfeld ook te merken zijn aan de productiviteit van de werknemers. Een kantoorbeheerder aanstellen is daarom een goed idee: het kantoor is steeds onderhouden, renovatie- en herstellingswerken worden kort opgevolgd en het kantoor wordt efficiënt ingericht.

Renovatie en herstellingswerken op kantoor

Zowel grote als kleine bedrijven kampen vaak met facilitaire problemen. Tijdens renovatiewerken lopen  werknemers bijvoorbeeld met stress rond en hebben ze heel wat kopzorgen, zeker als de herstellingen langer duren dan voorzien. Een kantoorbeheerder kan zowel de werknemers als werkgevers die stress ontnemen door de coördinatie van herstellingswerken, de renovatie van een gebouw, een verhuis of een herinrichting van de kantoorruimte op zich te nemen.

Een goed onderhouden kantoor

Een kantoorbeheerder zorgt er niet alleen voor dat renovatie- en herstellingswerken vlot verlopen, maar is tevens verantwoordelijk voor het onderhoud van het kantoor. Zo zal de kantoorbeheerder erop toezien dat de ruimte regelmatig schoongemaakt wordt, dat de afwerkingsmaterialen onderhouden worden en dat gas-, water-, en elektriciteitsleidingen regelmatig gecontroleerd worden. De kantoorbeheerder zal eveneens enkele logistieke taken onder zijn hoede nemen, net zoals het toezicht op facilitaire voorzieningen, zoals o.a. verlichting, sanitair, groenzorg en klimaatinstallaties.

Kantoorinrichting

Een kantoorbeheerder kan ook de kantoorinrichting onder zijn hoede nemen en erop toezien dat het kantoor efficiënt ingericht is. Uit onderzoek blijkt immers dat de kantoorruimte meestal slechts voor de helft van de tijd goed benut wordt, terwijl ondernemingen er 100% voor betalen. Door verder te kijken dan de klassieke kantoorinrichting, kan er heel wat geld bespaard worden.

De voordelen van kantoorbeheer op een rijtje

In de eerste plaats biedt kantoorbeheer enkele voordelen voor de werknemers. Zij zullen het immers alleen maar leuk vinden om te werken in een proper en goed onderhouden omgeving. Bovendien kunnen ze genieten van een efficiënt ingerichte werkplek.

Daarnaast zorgt een goed kantoorbeheer voor een regelmatig onderhoud van het gebouw, wat heel wat kosten kan besparen. Een goed onderhoud draagt bijvoorbeeld bij aan de levensduur van het gebouw en vereist veel minder renovatie investeringen.

INNOVATION IN REAL ESTATE
Copyright © 2014 Quares | SitemapDisclaimer