Facility management: beheer van vastgoed, huisvesting en middelen

Facility managementFacility management coördineert de middelen en diensten die bedrijven hanteren om hun primaire activiteiten of ‘core business’ te ondersteunen. Door middel van facility management kan een onderneming proactief handelen, waardoor de kosten en prestaties van het bedrijf geoptimaliseerd worden.

Wat is facility management?

Elk bedrijf heeft  zijn core business, wat men het ‘primaire proces’ van de organisatie noemt. Om dit primaire proces  te kunnen uitvoeren, heeft een bedrijf enkele ondersteunende elementen nodig. Enerzijds heeft een bedrijf huisvesting nodig, een gebouw dat onderhouden, schoongemaakt en verwarmd moet worden. Anderzijds zijn werknemers een belangrijke factor in het primaire bedrijfsproces. Deze mensen hebben  werkmiddelen nodig, zoals bureaus, gsm’s, bedrijfswagens,…

Zowel huisvesting als het verzorgen van personeelsvoorzieningen worden ‘facilities’ genoemd en worden beheerd via facility management.

De inhoud van facility management

Concreet omvat facility management enkele traditionele aspecten zoals het beheren van huisvesting, diensten en middelen. Dit hangt onlosmakelijk samen met ondersteunende aspecten zoals informatie- en communicatietechnologie en vastgoedbeheer. Andere ondersteunende disciplines in verband met het personeel en de organisatie, de administratie, financiële taken, juridische zaken en communicatie worden niet gerekend tot vakgebied van facility management.

Facility management ondersteunt middelen, ruimte en diensten

Het is de taak van een facility manager om het gebouw en  de organisatie te ondersteunen en daarbij het gebouw in te richten tot een productieve werkplek, waarin werknemers gezond en veilig kunnen werken. 

In de eerste plaats zal de facility manager namelijk zorgen voor een aangename huisvesting. De inrichting van het gebouw, de indeling en de afwerking ervan behoren daarom tot de verantwoordelijkheid van de facility manager.

Daarnaast houdt facility management het beheer van diensten in, zodat werknemers ongestoord en productief kunnen werken. Storingen, defecten en tekortkomingen worden liefst vermeden, zodat de werknemers het primaire bedrijfsproces kunnen faciliteren. Indien ze zich toch voordoen, dienen ze zo snel mogelijk opgelost te worden.

Tenslotte zorgt de facility manager voor de producten, gereedschappen, meubilair en apparatuur die de organisatie ter beschikking stelt van de werknemers. 

 

INNOVATION IN REAL ESTATE
Copyright © 2014 Quares | SitemapDisclaimer