Het belang van beleving in winkelvastgoed

Winkelvastgoed en het belang van beleving in de winkelAnno 2013 zien we belangrijke veranderingen opduiken in het koopgedrag van de consument. Enerzijds kopen we steeds meer producten online, omdat dit een snelle, makkelijke en goedkope formule is. Anderzijds, zoeken klanten graag fysieke winkels op die karakter, authenticiteit en kwaliteit uitstralen.

Online shops versus fysieke winkels met focus op beleving van het product

Het koopgedrag van consumenten wordt steeds meer bepaald door beleving en authenticiteit. Aantrekkelijke winkelcentra met een gevarieerd en aanlokkelijk aanbod worden steeds belangrijker. Daarom is het, zeker in een wereld waarin we steeds meer producten online kopen, belangrijk om een duidelijk en vernieuwend strategisch plan rond winkelvastgoed te ontwikkelen om bestaansrecht te waarborgen in de wereld van morgen. Wat zijn hierbij de sleutels tot succes?

Strategisch plan rond winkelvastgoed

Succesvolle winkeliers begrijpen hun klant. Consumenten gebruiken steeds vaker een combinatie van fysieke winkels en internet. Succesvolle ondernemers zijn dus zowel online als offline actief. De fysieke winkels worden ingericht volgens nieuwe concepten, waarbij gezelligheid, beleving, interactie, en waardering voor de klant centraal staan. Een voorbeeld? Er zijn tegenwoordig heel wat winkels die retail, horeca en dienstverlening met elkaar versmelten. Als winkelier of ondernemer moet je dus aandacht besteden aan de inrichting en vormgeving van het pand zelf, maar ook de kwaliteit van de omgeving speelt een belangrijke rol.

De eigenaar van het winkelvastgoed werkt samen met de winkelier/huurder van het pand. Door de evoluties in ons winkelgedrag, zal ook de vraag naar winkelvastgoed veranderen. De succesvolle eigenaar is een partner van zijn huurder en ondersteunt deze in de ontwikkeling van zijn zaak, met bijvoorbeeld ingroeihuren en kortlopende contracten. Samenwerken om hoge vastgoedrendementen en verkoopcijfers te bereiken is hierbij het doel. Het is nog even aftasten, want de vormen van nieuw ondernemerschap die iets nieuws toevoegen aan de binnenstad, moeten zich vaak nog ontwikkelen. Een visie op de locatie, maar vooral op de omgeving - de straat, het gebied, de binnenstad - is alvast een noodzakelijk element.

Beleving in winkelvastgoed: SpotOn

Het innovatieve retailconcept van Concrete & Quares, SpotOn, staat garant voor een onderscheidend, realiseerbaar en duurzaam project. Onder het motto “it’s not about ideas, it’s about making ideas happen” werkt SpotOn pro-actief mee aan de beleving van het winkelvastgoed. SpotOn assisteert ondernemers met een wild idee om dat idee werkelijkheid te maken. Samen worden concepten vertaald in concrete onderwerpen die zowel realiseerbaar zijn als een meerwaarde brengen. 

INNOVATION IN REAL ESTATE
Copyright © 2014 Quares | SitemapDisclaimer