Het belang van een sterk winkelconcept

Het belang van een sterk winkelconceptEen belangrijke eigenschap van een winkel is  je klanten de juiste winkelbeleving laten ervaren. Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Want welke elementen in je winkel zijn van toegevoegde waarde, hoe trek je de juiste doelgroep aan, hoe optimaliseer je de instore presentaties en welke promotie-acties versterken het gekozen karakter van je winkel? Een sterk winkelconcept is met andere woorden van groot belang voor het aantrekken van de juiste klanten!

Hoe ziet een sterk winkelconcept er uit?

In de eerste plaats wordt in het winkelconcept het karakter en de identiteit van  je merk uitgewerkt. Deze identiteit staat centraal bij het vormgeven van de branding. Daarna is het belangrijk om in je winkelconcept uit te werken hoe je  je kernwaarden overbrengt bij de consument

Waar het eigenlijk op neer komt? De consument met één blik overtuigen dat ze bij jou moeten zijn. De consument moet met andere woorden meteen kunnen vaststellen wat je verkoopt.

Waarom een sterk winkelconcept belangrijk is

Een sterk winkelconcept geeft potentiële klanten  de juiste winkelbeleving. Door met je winkelconcept duidelijk in te spelen op de behoeften van je doelgroep, trek je deze potentiële klanten naar je winkel.  Met  een goed uitgewerkt winkelconcept  kan je  je  onderscheiden van anderen. Niet enkel van je concurrenten in de straat, maar ook van de online webshops. Met een uniek winkelconcept lok je nog steeds heel wat mensen naar je winkel! Bij het uitwerken van een winkelconcept is het evenwel opportuun om eveneens stil te staan bij de latere onderhoudskosten.

INNOVATION IN REAL ESTATE
Copyright © 2014 Quares | SitemapDisclaimer