Investeren in vastgoed: beleggen in vastgoedfondsen

Investeren in vastgoed - beleggen in vastgoedfondsenNu het spaarboekje weinig of niets meer opbrengt, gaan we op zoek naar alternatieven. Investeren in vastgoed is dan een slim idee. In deze tijden van lage rentevoeten is er immers voldoende koopopportuniteit en gaat de waarde van vastgoed pijlsnel de hoogte in. De kans dat je vastgoed later met winst kan verkopen is dan ook reëel. Wie echter met een beperkt budget werkt of de verantwoordelijkheid van vastgoedeigendom niet ziet zitten, belegt beter in vastgoedfondsen.

Beleggen in een vastgoedfonds

Investeren in vastgoed biedt een interessante mogelijkheid om je geld op een slimme manier te beleggen.

Niet iedereen heeft echter de financiële middelen om onroerend goed te kopen of om de verantwoordelijkheid aan te gaan die met vastgoedeigendom samengaat. In dat geval is onrechtstreeks investeren in vastgoed via vastgoedfondsen een goede oplossing.

Een vastgoedfonds is een beleggingsfonds dat investeert in allerlei verschillende soorten vastgoed, zoals huizen en appartementen, maar ook winkels, kantoren, garages, etc. Sommige vastgoedfondsen zijn gespecialiseerd in vastgoed in België of in het buitenland, terwijl anderen alleen gericht zijn op het beleggen in kantoren. Het komt erop neer om te beleggen in het vastgoedfonds dat het best bij jouw profiel en verwachtingen aansluit.

De voor- en nadelen van een vastgoedfonds

Omdat de verhuur en verkoop van vastgoed veel inkomsten met zich meebrengt, leveren vastgoedfondsen vaak een mooi dividend op. Bovendien bieden vastgoedfondsen heel wat mogelijkheden en kan je zelf kiezen in welk type vastgoed je liefst investeert. Daarnaast bieden vastgoedfondsen het voordeel dat ze beheerd worden door professionals. Je vertrouwt je geld dus toe aan een specialist die de ontwikkelingen in de vastgoedwereld op de voet volgt en een zo hoog mogelijk rendement wil halen.

Uiteraard blijven vastgoedfondsen wel afhankelijk van de evolutie van de vastgoedmarkt. Is er sprake van een economische groei en wordt er veel vastgoed verkocht, dan kunnen vastgoedfondsen zeer mooie resultaten opleveren. 

Quares vastgoedfondsen

Bij Quares kan je investeren in twee niet-beursgenoteerde vastgoedfondsen, namelijk Quares Retail Fund 1 en Quares Retail Fund 2. Quares Retail Fund 1 is een vastgoedfonds dat investeert in winkelvastgoed in België en Luxemburg. Quares Retail Fund 2 is een vastgoedfonds dat investeert in winkelvastgoed in Luxemburg. Beide vastgoedfondsen zijn gericht op huurinkomsten en doen beroep op geïndexeerde huurovereenkomsten die bescherming bieden tegen de inflatie.

Quares koos bewust voor niet-beursgenoteerde fondsen, zodat ze niet onderhevig zijn aan fluctuaties op de beurs.

INNOVATION IN REAL ESTATE
Copyright © 2014 Quares | SitemapDisclaimer