Om eerlijk te zijn...

ma, 30/09/2013 - 11:48
5

Om eerlijk te zijn waren we initieel niet zeker of we onze woning zouden verkopen via een makelaar. We hadden een idee hoeveel ons huis waard was en met een advertentie plaatsen zou alles wel in orde komen. Voor we een definitieve beslissing namen, hadden we toch Quares even uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek.

Met onze makelaar klikte het meteen. Het bleek al snel dat ons pand meer waard was dan we zelf dachten. Ze legde ons alle facetten van het hele verkoopproces uit en stelde voor om onze woning te verkopen in een “pre-sale” waarbij alle geïnteresseerden aan de hand van een persoonlijke e-mail op een bepaalde dag in avant-première mochten komen kijken.

Op de dag van deze “pre-sale” had ze liever niet dat wij aanwezig waren; potentiële kopers zouden anders reageren wanneer eigenaars niet aanwezig zijn. We kunnen dit enkel maar beamen daar we tijdens onze eigen zoektocht bij een bezoek ook liever niet hadden dat de eigenaars aanwezig waren. Het blijft tenslotte een privé eigendom waar je in rondloopt.

Wat ze tijdens de verkoop heeft uitgestoken weten we niet, maar 3 weken later hadden we een getekende overeenkomst aan een prijs die boven onze verwachtingen zat. Tijdens de ondertekening van de akte had ze alles goed voorbereid en moesten we deze alleen nog maar tekenen.

Samengevat hebben we zelf bijna geen werk gehad aan de verkoop en een hogere prijs gekregen dan verwacht. Indien we in de toekomst terug zouden verkopen, weten we jullie te vinden!

Fam. Dobbelaere

 

INNOVATION IN REAL ESTATE
Copyright © 2014 Quares | SitemapDisclaimer