Quares koopt het Antwerpse shopping center Century Center (persbericht)

De vastgoedspecialist Quares heeft samen met een privé-investeerder het Century Center (12.000m2) en de 219 bijbehorende parkeerplaatsen, gelegen aan de Keyserlei in Antwerpen, in portefeuille genomen. DTZ trad op als makelaar. Het Century Center is een overdekt winkelpand, strategisch goed gelegen vlakbij het druk bezochte station Antwerpen-Centraal en de Meir. Het pand omvat 33 huurders, waaronder de leidende merken Kipling, Media Markt, Blokker, McDonald’s, Zeeman, Standaard Boekhandel en Bart Smit.

Groot ontwikkelingspotentieel
Voor Quares is deze acquisitie een interessante aanwinst met een sterk meerwaardepotentieel, rekening houdend met de in 2014 geplande ondertunneling van de Frankrijklei en de recente heraanleg van de Keyserlei. Deze werd volledig heraangelegd met brede voetpaden en verwarmde terrassen en biedt een mix van winkels en horeca. De Keyserlei is één van de drukst bezochte winkelassen met meer dan 160.000 voorbijgangers per week.

Binnenstedelijk winkelvastgoed zit in de lift
Volgens Anneleen Desmyter, partner van Quares, is deze acquisitie een zeer belangrijke stap voor Quares: “Het is onze grootste acquisitie tot op heden, die we financieren met een combinatie van de uitgifte van een obligatielening samen met bankfinanciering. Investeringen in winkelvastgoed hebben de laatste jaren aan belang gewonnen onder institutionele en private investeerders. Retail presteerde beter dan andere vastgoedproducten in België, dit in termen van volume  met meer dan 600 miljoen euro investeringen in 2012 waarvan 158 miljoen euro in high street city retail. De vraag naar kwalitatieve investeringen in city shopping en high street city retail vastgoed blijft hoog en biedt een interessant perspectief voor investeerders en huurders. Zo opende Kipling onlangs nog zijn nieuwe concept store in het Century Center in Antwerpen en Versato Juwelen plant een volledig nieuwe winkel tegen eind 2013 in het Center. ”  Dit wordt ook bevestigd door Thomas Willekens, senior negotiator bij DTZ, die met deze transactie één van de grootste retailtransacties op de Antwerpse markt voor de eerste jaarhelft van 2013 afrondt. “Deze strategische aankoop bevestigt de opwaartse groeitrend waarin de stationsbuurt zich reeds enige tijd bevindt, en zal zonder twijfel een positieve impact hebben op de verdere uitbouw van het retail-gebeuren in de binnenstad.”

Synergie binnen Quares
“Quares verzorgt eveneens het beheer van het complex en ziet ook potentieel om hun SpotOn formule aan de huurders aan te bieden. Vanuit hun kennis en ervaring heeft Quares immers vastgesteld dat de retailsector nood heeft aan duurzaamheid en een optimalisatie van hun beheerskosten. Om dit proces vanaf het begin (in de conceptfase) te implementeren, heeft Quares het project SpotOn opgericht samen met Concrete, een all-round ontwerpbureau”, aldus Anneleen Desmyter.

Voor meer informatie contacteer:
anneleen.desmyter@quares.be
+32 476 98 21 94


Over Quares
Quares staat voor Quality Real Estate Services. Quares is een vastgoedspecialist die actief is in de Benelux. De onderneming heeft als voornaamste objectief om de return op vastgoed van private klanten, business partners en investeerders te maximaliseren.
In België werkt Quares vanuit vier kerncompetenties om dat objectief te bereiken, zijnde ”Wonen”, ”Beleggen”, ”Beheren” en ”Innoveren”.

About DTZ
DTZ, a UGL company, is a global leader in property services. We provide occupiers and investors around the world with industry leading, end-to-end property solutions comprised of leasing agency and brokerage, integrated property and facilities management, capital markets, investment and asset management, valuation, building consultancy and project management. In addition, our award winning research and consulting services provide our clients with global and local market knowledge, forecasting and trend analysis to make the best long-term decisions for their continuous success far into the future. DTZ has 47,000 employees including sub-contractors, operating across 208 offices in 52 countries.
 

 

INNOVATION IN REAL ESTATE
Copyright © 2014 Quares | SitemapDisclaimer