Quares Retail Fund 2 investeert in gezondste retailmarkt van Europa

Op 1 februari 2012 kondigt Quares, specialist in vastgoedsinvesteringen, de oprichting van een nieuwe niet-beursgenoteerde vastgoedvennootschap aan. Na eerdere succesvolle investeringsvennootschappen in Belgisch winkelvastgoed, mikt Quares nu op baanwinkels in Luxemburg. Deze retailmarkt wordt door analisten als de gezondste in Europa beschouwd aangezien de Luxemburgers zelf het hoogste besteedbare inkomen van de EU hebben.

Quares Retail Fund 2  investeert 26 miljoen euro – samen met een partner -  in een nieuwgebouwd winkelcomplex van 7.000 m2 vlakbij de Luxemburgse stad Foetz en geeft een converteerbare obligatielening van 6.000.000 euro uit.

De strategische ligging heeft aan kwaliteitsvolle en betrouwbare retailers aangetrokken zoals Veritas, Lola & Liza, Giovanni Rana en Rackstore, dat bekende merken zoals als Hugo Boss, Ralph Lauren Guess, of Diesel aanbiedt. Zij hebben vestigingen in Foetz geopend met huurcontracten van 10 tot 15 jaar.

Naast institutionele investeerders  kunnen nu ook particuliere investeerders aandeelhouder worden van de vastgoedvennootschap mits een investering van minstens 50.000 euro. De vennootschap Quares Retail Fund 2 stelt een beleggingshorizon van acht jaar voorop. De participantenvergadering  kan beslissen om deze twee keer met een jaar te verlengen.
Quares stelt een verwacht gemiddeld jaarlijks brutorendement van 6% op het ingelegde kapitaal voorop (afhankelijk van het exploitatieresultaat). Bovendien heeft de investeerder zicht op een meerwaardepotentieel bij de verkoop van het pand.

Intekenen kan vanaf 15 februari 2012 tot 15 maart 2012. Het geloof van professionele investeerders in de Luxemburgse retailmarkt wordt bevestigd: Baltisse, een family office,  staat naast Quares Retail Fund 2 als 50/50 co-investeerder in de totale deal. Meer informatie is te vinden op www.qrf2.be.

INNOVATION IN REAL ESTATE
Copyright © 2014 Quares | SitemapDisclaimer