Quares was de juiste beslissing

wo, 30/10/2013 - 12:00
4

Voor de verkoop van de vier appartementen van Villa Aqua hebben wij op 10/04/2012 een exclusiviteitscontract met Quares afgesloten. Op 01/10/2013 werd het laatste appartement verkocht. De dynamiek en uitstraling van de Quares groep heeft mij over de drempel van het nieuwe kantoor in Mechelen gebracht. De persoonlijkheid en charisma van onze makelaar heeft mij aangezet tot het ondertekenen van het contract.

Villa Aqua is een exclusief gebouw, bestaande uit 5 appartementen en gelegen in het centrum van de stad. Dit gebouw is mijn persoonlijk project geworden, zonder tussenkomst van een bouwpromotor. Een individuele aanpak bij de verkoop was voor mij essentieel vermits de nieuwe eigenaars mijn buren zouden worden. Vanaf het eerste gesprek begreep onze makelaar wat belangrijk voor mij was en heeft er tijdens het volledige traject rekening mee gehouden.

Wanneer de appartementen bijna waren afgewerkt, hebben we ze aanvankelijk, zonder tussenkomst van een immokantoor, te koop gezet. Snel ondervonden we dat zelf verkopen niet zo evident was. Door de persoonlijke betrokkenheid (zowel bouwheer, als mede-eigenaar, als verkoper) was het moeilijk om contacten met de klanten goed af te werken. Het was duidelijk dat een minder emotionele, professionele aanpak noodzakelijk was. Dit vonden we bij Quares en dan in het bijzonder bij onze persoonlijke makelaar. Het klikte onmiddellijk en hoewel de verkoop niet altijd vlot verliep, hield het vertrouwen van deze makelaar stand. De trage verkoop was te wijten aan de onverwacht toeslaande crisis, de hogere prijs en de exclusiviteit van het project. Door deze specifieke kenmerken werd de groep potentiële kopers vrij klein, zeer kritisch én ook ouder. De meeste geïnteresseerden beschikten al over een eigen woonst en hadden dan ook alle tijd om rond te kijken en te vergelijken, wat de termijn van verkoop natuurlijk deed toenemen.

Om de verkoop een extra stimulans te geven beslisten we om elke appartement volledig af te werken en de exclusiviteit te verbreken door een tweede immokantoor te betrekken. We hoopten met dit kantoor een ouder, rijker klantenbestand aan te kunnen spreken. Doch na zes maanden werd deze samenwerking terug stopgezet. De werking van het kantoor is zeer conservatief en terughoudend en volgens ons niet meer van deze tijd. Potentiële kopers verwachten opvolging en begeleiding door het immokantoor, wat te betuttelend was. We voelden ons beter bij de dynamische werking van Quares en hebben het exclusiviteitsconstract hernieuwd.
Van zodra het eerste appartement afgewerkt én aangekleed was (inclusief schilderwerk, raamdecoratie en meubilair) werd zowel door Quares als door het andere kantoor een opendeurdag georganiseerd. Bij Quares volgde bijna onmiddellijk een verkoop, bij het andere kantoor was er heel weinig respons. Afwerking en opendeurdag hebben we jammer genoeg moeten herhalen bij elk appartement. Het had ons veel energie en uitgaven bespaard wanneer we meteen de appartementen afgewerkt te koop hadden gezet.

Bij elke onderhandeling werd er heel duidelijk gecommuniceerd en werden we door Quares professioneel begeleid. Heel belangrijk bij zulke verkopen is het buikgevoel, weten wanneer je kan pushen en wanneer je moet stoppen. Ik heb altijd het gevoel gehad dat onze makelaar over een zeer goed inlevingsvermogen beschikt, wat volgens mij onontbeerlijk is bij een goede verkoper. Het persoonlijke contact bij zulke deals is ontzettend belangrijk. De meeste kopers van dergelijke appartementen stappen in hun laatste levensfase en beseffen dit zeer goed. Dan is een goede begeleiding en empathie zeer cruciaal.

Ik ben zeer blij met mijn toekomstige buren.

Het was voor mij een zeer leerrijke ervaring en ben tot op heden overtuigd dat ik de juiste beslissing genomen heb toen ik bij Quares ben binnengestapt.

INNOVATION IN REAL ESTATE
Copyright © 2014 Quares | SitemapDisclaimer