Studentenvastgoed is een groeimarkt

Antwerpen - Quares verkocht in 2012 ruim 120 studentenkoten in de regio Antwerpen. De studentenkoten stonden gemiddeld slechts 3 maanden te koop waardoor het sneller verkocht werd dan residentieel vastgoed. Niettegenstaande het verkochte volume, betekent dit nog maar slechts een fractie van het invullen van de behoeften op de markt vandaag (zie grafiek).

 

100.000 euro

De interesse wordt deels beïnvloed door het huidig economisch klimaat waarbij investeerders bewust zoeken naar alternatieve investeringen met enige zekerheid. Hetgeen ze bij banken vandaag niet meer vinden. Voor beleggers is de stap naar het investeren in direct vastgoed dan ook snel gezet. Rekening houdend met een investering van circa 100.000 euro, ervaren vele kopers dit als een lage instapprijs voor degelijk vastgoed.

Het gemiddeld huurrendement van studentenhuisvesting ligt hoger dan het klassieke spaarboekje met een beperkte investering.  Deze inkomsten kan je zelf garanderen door te kiezen voor een toplocatie: de combinatie van één van de belangrijke studentensteden (Antwerpen, Gent, Brussel, …) met universiteiten en hogescholen in de nabije omgeving.


Quares Student Housing Fund

Voor mensen die overtuigd zijn van het investeren in studentenvastgoed, maar opzien tegen het onderhoud en verhuur van het vastgoed, heeft Quares een niet-beursgenoteerde vennootschap opgestart: het Quares Student Housing Fund. Hiermee investeer je indirect in studentenhuisvesting, maar hoef je je niets aan te trekken van het logistieke gedeelte en geniet je van risicospreiding daar je mee investeert in een groeiportefeuille van studentenvastgoed in verschillende belangrijke studentensteden.

Ongeacht op welke manier wordt geïnvesteerd in studentenhuisvesting, de meeste verkopen worden toch gerealiseerd met investeerders en in mindere mate voor eigen gebruik. Meer info op qshf.be


Stucity – Huys van Portugael

Binnenkort start Quares met de verkoop van Stucity. Dit project is een verbouwing van een historisch gebouw (een oude brandweerkazerne) dat gelegen is op Kipdorp, centrum Antwerpen, waarbij de topligging garant staat voor een kwalitatieve investering. Bij de renovatie zullen de typische kenmerken (hoge plafondhoogte, kamers tussen 20 en 44 m2, prestigieuze architectuur,…) van het gebouw worden bewaard mits de omvorming tot een 50-tal moderne studentenkamers en studio’s. Uiteindelijk is het doel om de student zijn eigen privacy te gunnen in combinatie met het onderlinge sociaal contact. Een sterk punt is de bijzonder grote keuken alsook polyvalente ruimte als ontmoetingsplaats.

Bekijk het nieuwbouwproject

INNOVATION IN REAL ESTATE
Copyright © 2014 Quares | SitemapDisclaimer