Waarom een vastgoedbelegging nog altijd de beste investering is

vastgoedbeleggingHet zijn geen gemakkelijke tijden voor investeerders die op zoek zijn naar zekerheid. Toch zijn er vandaag nog altijd een aantal opties die algemeen beschouwd worden als veilige investeringen. In België staan vastgoedbeleggingen met stip op één. Ze houden weinig risico’s in en hebben een hoge return-on-investment. Daarnaast zijn er nog andere argumenten die aantonen dat een vastgoedbelegging nog altijd een slimme keuze is.

Een stabiele woningmarkt

De slaagkansen van je vastgoedbelegging hangen natuurlijk in grote mate af van de woningmarkt. Op dat vlak hoef je je in ons land geen zorgen te maken. Verschillende onderzoeken wijzen uit dat België in tegenstelling tot verschillende andere landen geen ineenstorting van de woningmarkt hoeft te vrezen. De vraag is veel hoger dan het aanbod, waardoor de woningprijzen in stijgende lijn gaan. Die stijgende vraag heeft te maken met de aanhoudende bevolkingsgroei en het feit dat de gemiddelde Belg doorgaans over flink wat spaargeld beschikt. Bovendien zit de droom van een eigen woning ingebakken in onze genen.

Een vastgoedbelegging maakt je resistent tegen inflatie

Inflatie, je ziet de term vaak opduiken in allerlei economische onheilsberichten. Je geld is steeds minder waard, en dat voelen we. Toch is het mogelijk om het inflatiespook te ontlopen. In tegenstelling tot je geld op de bank stijgt je vastgoedbelegging wél in waarde. Ook indexeringen op huurprijzen blijven je bespaard.

Voordelige hypotheekleningen

De hypotheekrente staat vandaag op een historisch laag niveau. Daarnaast worden amper nieuwe woningen gebouwd, waardoor de vraag veel groter blijft dan het aanbod. En dat blijft niet zonder gevolgen voor de vastgoedprijzen: Sinds 1997 stegen de woningprijzen gemiddeld met maar liefst 85 procent. Voor je vastgoedbelegging en in het bijzonder de return-on-investment valt deze tendens alleen maar toe te juichen.

INNOVATION IN REAL ESTATE
Copyright © 2014 Quares | SitemapDisclaimer