Winkelcentra in de toekomst: waar gaan we binnenkort boodschappen doen?

Winkelcentra in de toekomst: waar gaan we binnenkort boodschappen doen?Het is geen geheim dat online aankopen doen aan een stevige opmars bezig is. Bestaande winkels zien hier onvermijdelijk van af. Om te voorkomen dat winkels uitsterven, moet er vooruit gekeken worden. De uitdaging van de retailers is om de klant naar de winkel te lokken. Niet met betere prijzen dan het internet, maar met extra’s die het internet niet kan bieden… We bespreken de concurrentiestrijd tussen online en offline winkels en hoe de toekomst er uit zal zien.

Waar winkelcentra struikelen

Zowel winkelcentra als winkels in winkelstraten hebben een serieuze klap gekregen doordat er meer via webwinkels verhandeld wordt. Webwinkels hebben het voordeel dat ze sterk zijn in communicatie en dat is waar retailers achterblijven.

Retailers weten vaak te weinig over hun klant en bereikt zijn klanten minimaal. Webwinkels daarentegen bereiken klanten (bijna dagelijks) via mail, social media…

Winkelcentra hebben een nieuwe insteek nodig

De retailer moet het winkelconcept van zijn winkel aanpassen om deze strijd tegen het internet te overleven. Als retailer mag je niet langer denken: wat wil ik verkopen. Neen, het is tijd om te denken: wat wil de klant kopen… De strategie verandert van push naar pull. Daarnaast kan je als retailer niet weglopen van het internet. Het is tijd om een gezonde combinatie te vinden tussen online en offline. Hierbij is de kans groot dat de winkel niet meer de laatste schakel van de aankoopcyclus is, maar de eerste schakel in dit proces wordt.

Wat heeft de toekomst te bieden?

We zien momenteel al enkele trends in het ‘nieuwe winkelen’. Heel wat winkels voorzien een pick up point. Bij HEMA bijvoorbeeld komen klanten online gekochte producten afhalen in de winkel. Op die manier is de kans groot dat de koper nog impulsaankopen doet. Nog zo’n voorbeeld is Albert Heijn, hier kan je de pakketjes die besteld worden via Bol.com afhalen en terwijl doen mensen nog boodschappen in de supermarkt. Ook stations zouden perfecte pick up points kunnen zijn. Reizigers bestellen hun boodschappen op de trein en nemen deze mee naar huis bij het verlaten van het station. 

INNOVATION IN REAL ESTATE
Copyright © 2014 Quares | SitemapDisclaimer