Wonen XXL: binnenkijken in een grootse woning

Groots wonen in Wonen XXLDe architecten van Q32 architecten waren nog maar 23 toen zij hun eerste woning bouwden. Maar het resultaat was meteen een bijzondere, eigentijdse en grote woning. Want groots is de ruimtelijke en eigentijdse woning met praktijk. Groots is ook de manier waarop de woning opgaat in de eindeloze weilanden.

Grenzen tussen binnen en buiten vervagen

Het perceel op zich is 1.300 vierkante meter groot, maar door de aanpalende weilanden lijkt het wel oneindig. Het tuinontwerp, zonder afsluitingen of heggen en met planten uit de streek, versterkt dit gevoel en zorgt dat het perceel naadloos overgaat in de omgeving.

Grote woning: work, love & play

Wonen in een grote woningDe woning zelf is onderverdeeld in een praktijkruimte en een ruimte met woonfuncties. De woning is asymmetrisch en opgebouwd in een u-vorm, waardoor de werk- en woonfuncties gescheiden zijn, maar er toch ook contact ontstaat tussen de verschillende delen. De werkruimte ‘Work’ ligt aan de straatkant en vermijdt inkijk in het woongedeelte ‘Love’, dat via grote raampartijen een prachtig zicht heeft over de weidse landschappen. Tussen beide volumes vormt zich een geborgen patio, ‘Play’. De wagens worden aan het zicht onttrokken in een carport die zich onder het werkgedeelte bevindt.

Open space, maximaal ruimtegevoel

De woning kenmerkt zich door een open plan, waarbij doorzichten heel belangrijk zijn. Echte gangen kent de woning niet, kasten en dressings vormen vaak een multifunctionele scheiding tussen verschillende ruimtes. In de zitruimte bevindt zich ook een vide, verbonden met de slaapkamer van de bouwheer. In deze vide is de volledige hoogte van de woning voelbaar, met een enorm ruimtegevoel als effect. De vele ramen zorgen ook voor veel lichtinval overal in de woning en hebben een verruimend effect.

 

INNOVATION IN REAL ESTATE
Copyright © 2014 Quares | SitemapDisclaimer