Woonbonus 2014: waarom je beter nog dit jaar vastgoed koopt

Woonbonus 2014: waarom je beter nog dit jaar vastgoed kooptWie aanstalten maakt om op de korte termijn een huis of een appartement te kopen, hoeft niet te aarzelen. De woonbonus blijft in 2014 zoals hij is. De eerste wijzigingen van het fiscaal voordeel op de hypothecaire lening staan pas volgend jaar op de agenda. Dan is niet langer de federale overheid verantwoordelijk voor het dossier, maar de gewesten. Het is voorlopig nog onduidelijk welke invulling zij zullen geven aan de woonbonus.

Woonbonus in 2014 gehandhaafd

In 2015 is de woonbonus niet langer een fiscaal voordeel, maar een belastingvermindering. Dat was een voorwaarde om van de woonbonus een gewestelijke bevoegdheid te kunnen maken. Alle woonkredieten die nog in 2014 werden aangegaan, zullen een belastingvermindering genieten die overeenkomt met het huidige fiscaal voordeel. Sluit je een lening af ná 1 januari 2015, dan heb je recht op een belastingvermindering met vast tarief van 45 procent. Opgelet: het gaat om een voorlopige regeling die vervalt wanneer de Vlaamse, Waalse en Brusselse regering met een eigen regeling op de proppen komen.

Wat met de woonbonus na 2014?

Hoe de woonbonus in 2015 concreet zal worden ingevuld, hangt voor een groot deel af van de verkiezingen. Vandaag heerst er tussen de verschillende partijen heel wat onenigheid over de te hanteren parameters. Vooral het beschikbare budget zal een cruciale factor zijn.

Snel zijn is dus de boodschap! Alle woonkredieten die in 2014 worden afgesloten, vallen immers nog binnen het oude systeem.

Snel beslissen loont meer dan ooit

De voorlopige handhaving van de woonbonus is niet de enige reden waarom je beter niet te lang wacht met de aankoop van je woning. Ook de uitstekende leenvoorwaarden zijn een belangrijk argument. De hypotheekrente staat vandaag op een historisch laag niveau. Bovendien worden amper nieuwe woningen gebouwd, waardoor de vraag veel groter blijft dan het aanbod en je grote kans maakt op een hoge return-on-investment.

INNOVATION IN REAL ESTATE
Copyright © 2014 Quares | SitemapDisclaimer